Flevomeer Bibliotheek en Kunstuitleen ArtXpoze presenteren expositie Ronald Boonacker

Zeewolde– Onlangs hebben teamleider Ellen Meijer van de Bibliotheek en Rob ter Haar van Kunstuitleen ArtXpoze afgesproken dat ArtXpoze twee maal per jaar een grote expositie zal inrichten in de Bibliotheek; 1 keer aan het eind van het jaar en 1 keer in het voorjaar. In de eerste editie van deze samenwerking is de primeur voor Ronald Boonacker. Deze Amsterdamse kunstenaar staat bekend om zijn fraaie kleurrijke impressies van landschappen, heel harmonieus, waarin je letterlijk de zon terug ziet.

De kunstenaar

“Ik houd van de mooie dingen in het leven,” aldus Boonacker (1955). “Van mooie spullen om me heen. Ik besteed daar dus ook veel aandacht aan.” Al snel blijkt dat Boonacker een flamboyante persoonlijkheid is, een feit dat ook uit zijn doeken spreekt. De kunstenaar is een echte kosmopoliet. Hij heeft een groot deel van zijn leven gereisd en heeft bijna de hele wereld gezien. Spanje, Italië en Brazilië zijn favoriete bestemmingen. Boonacker is een autodidact, die tijdens zijn vele reizen is begonnen met schilderen.

Liefde voor kunst

Door zijn kunstlezingen in Rome, Florence en Venetië bracht hij zijn liefde voor de kunst voor het eerst tot uitdrukking. Op aanraden van zijn vrienden, die zeer enthousiast waren over zijn eerste schuchtere pogingen met penseel en doek, besloot hij zich een aantal jaren geleden volledig op het schilderen toe te leggen. Hij werkt overwegend met acrylverf in veel en felle tinten, af en toe afgewisseld met zilver of goud. Hij werkt vanuit zijn atelier in Amsterdam, maar vertoeft ook regelmatig in Acapulco, waar hij de tropische omgeving met zon, zee en strand schildert. Boonacker heeft een zonnige kijk op het leven.Inspiratie

Tropische stranden, Zuid-Europa en Afrika zijn zijn lievelingsonderwerpen. Het is dus niet verwonderlijk dat zijn werken titels hebben als ‘Bonaire’, ‘Lago di Garde’ of ‘Tanzania’. Haalt hij zijn inspiratie voornamelijk uit het buitenland? “Eigenlijk wel. Ik werk graag vanuit pittoreske omgevingen. Zo heb ik een keer een oud klooster in Toscane gehuurd. Als je daar een tijdje vertoeft komt de inspiratie vanzelf. Vaak word ik geraakt door iets in het landschap, bijvoorbeeld een zonsondergang of de lichtval. Dat blijft me dan bij. Ik hou van kleur, ik droom in kleur.”

Maar hoe kosmopolitisch zijn kunst ook is, de basis voor zijn doeken ligt in de Nederlandse traditionele stillevens en landschappen. Boonacker heeft onmiskenbaar zijn roots in Nederland liggen. Bekijken, huren of kopenDe expositie duurt tot en met zaterdag 26 januari en is tijdens de openingsuren te bekijken in Flevomeer Bibliotheek Zeewolde. (www.flevomeerbibliotheek.nl) De kunstwerken zijn ook beschikbaar om te huren (zeefdrukken) of te kopen (zeefdrukken en unica). Voor huren of kopen kunt U terecht bij Kunstuitleen ArtXpoze op het Krachtenveld 52. Meer informatie over de Kunstuitleen vindt U op www.artxpoze.nl

Op January 14, 2013