sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikel afbeelding

Hoe maak je een gallery wall?

Prachtig: zo’n wand met lijsten die je vult met dierbare foto’s, schetsen die je raken of mooie quotes. Doordat je een gallery wall naar eigen smaak kunt invullen en ophangen, past hij in elk interieur.

Hoe start je nu zo’n verzameling lijsten? Start met een kunstwerk of foto die je sowieso op de wand wilt hebben. De foto’s, teksten, mooie prints en andere kunstwerken die je kiest, pas je aan op dit item. Let hierbij op het kleurgebruik. Heeft het gekozen kunstwerk een kleur die eruit springt of is hij zwart-wit? Laat die kleur dan regelmatig terugkomen in de andere items. Zo vormt alles een mooi geheel.

Je kunt gebruik maken van allemaal verschillende lijsten in verschillende formaten en tinten. Je krijgt dan een dynamische, speelse wand. Wil je juist wat meer rust, kies dan voor één soort lijst in verschillende formaten. Zo kun je nog steeds variëren. Super strak wordt het als je een soort lijst in één formaat kiest.

Voordat je de gaatjes in de muur boort en de lijsten ophangt, ga je eerst puzzelen. Dat doe je door papier (oude kranten of inpakpapier) te knippen in de grootte van de lijsten. Leg deze eerst op de grond en ga net zo lang te schuiven tot je een compositie hebt waar je blij van wordt. Houd bij het positioneren steeds evenveel ruimte tussen de lijsten.

Het leuke aan een gallery wall is dat eigenlijk alles kan. Van kleine tot grote lijsten en van vierkant tot rond. Je kunt eindeloos combineren en spelen met verschillende lijsten. Bedenk goed wat voor gevoel je wilt uitdragen. Ga je voor strak en modern? Dan kies je sneller voor lijsten met rechten lijnen in één kleur. Ga je voor een eclectische of vintage stijl? Dan kun je kiezen voor veel verschillende soorten lijsten in diverse kleuren en vormen.

Als je eenmaal alle mooie prints, foto’s en schilderijlijsten hebt uitgekozen en verzameld kun je aan de slag gaan met het maken van je eigen gallery wall. Een handige manier om te bedenken waar je elk schilderij gaat hangen is door met schilderstape of papier de vormen van de lijsten op de wanden te plakken. Zo kun je zien of de lijsten mooi uitkomen voordat alles hangt en je niet tevreden bent. Dit is een gemakkelijke manier om de gallery wall visueel te maken. Het voordeel is dat je regelmatig schilderijen kunt vervangen waardoor je weer een hele nieuwe wand krijgt.

Op January 25, 2020