Brouwers-Restauraties


Smaragdstraat 11 4817 JL Breda
06 36117784 Klik om te bellen

Over Brouwers-Restauraties

Aanbod

U kunt bij mij terecht voor allerlei restauratiewerkzaamheden. Naast het restaureren van schilderijen op doek (linnen & katoen) behandel ik schilderijen op paneel of polychrome beelden.

Lijsten

Lijsten zijn belangrijk voor een schilderij. Ze zorgen ervoor dat het spieraam niet krom gaat staan en verhogen de uitstraling van het kunstwerk. Ook lijsten zijn aan zowel natuurlijk als mechanisch verval onderhevig. Het is mogelijk een oude, bestaande lijst te laten restaureren. Wilt u echter een geheel nieuwe lijst dan kan ik hiertoe bemiddelen en adviseren.

Werkwijze

Een goede uitleg over de conditie van het schilderij en de te verwachten resultaten van een behandeling is belangrijk. Ieder schilderij dat op het atelier binnenkomt wordt eerst grondig bekeken en mede aan de hand van uw wensen besproken. Het advies voor een behandeling is gratis en geheel vrijblijvend. U mag een offerte verwachten zodat u een beeld krijgt van de kosten die bij de behandeling horen. Mocht u ervoor kiezen u schilderij te laten behandelen dan zullen de gegevens van het schilderij schriftelijk worden vastgelegd in een onderzoek dossier aangevuld met een behandelvoorstel. Van de restauratie ingrepen wordt een behandeldossier opgemaakt waardoor u zicht heeft op de verrichtte werkzaamheden evenals de gebruikte materialen. Daarbij houd ik me aan de Ethische Code en de gestelde richtlijnen van de Vereniging Restauratoren Nederland; "iedere handeling is reversibel, het schilderij kan in originele staat terug gebracht worden" en werk ik volgens de laatste inzichten op het gebied van de restauratietechniek. Om het geheel compleet te maken wordt het dossier voorzien van enige informatie over de kunstenaar en tijdgeest van het werk.

Brouwers-Restauraties in het kort

Diensten

Restauratie van schilderijen en lijsten

Leveringen aan

Bedrijven
Particulieren

Onze locatie

Logo Brouwers-Restauraties

Brouwers-Restauraties

Brouwers-Restauraties


Smaragdstraat 11 4817 JL Breda
06 36117784 Klik om te bellen