Lijstenatelier André Weda


Torenstraat 38 1901 EE Castricum
06-30893790 Klik om te bellen

Over Lijstenatelier André Weda

Wij zijn een ambachtelijk werkende lijstenmakerij voor moderne inlijstingen en voor restauraties. Alles wat u wilt bewaren, lijsten wij in. Dat doen wij passend bij uw wensen en passend bij het werk. Wij luisteren naar wat u vertelt en tussen de regels door.

Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen wij dan een keuze maken uit ons lijstenaanbod en u een aantal mogelijkheden laten zien. Wij hebben dan al een beeld van hoe het ingelijste werk er uit komt te zien. Als u dat nog niet heeft, kunnen we u dat laten zien door gebruikt te maken van ons speciale computerprogramma. U kunt daarna een weloverwogen keus maken.

Voor alle inlijstingen gebruiken wij zuurvrije materialen om uw werk zo optimaal mogelijk te conserveren en desgewenst UV-werend glas.

In glas is veel keus. Afhankelijk van het werk en waar het komt te hangen stellen wij de mogelijkheden voor. Prijs kan daarbij doorslaggevend zijn. De verschillen in glas zijn zo groot als de verschillende effecten op het werk.

enkeldik glas is een standaard glas zonder speciale kwaliteiten.
X-high glas is glas met speciale nanotechnologie waardoor het minder spiegelt maar nog wel helder is.

UltraVue UV 70% of 99%( Museumglas) glas heeft de subtiele spiegeling van brillenglazen en is ook in een UV-werende kwaliteit leverbaar.

Indien u dit wenst komen wij naar u toe om advies te geven of u kunt een afspraak maken voor maandag of dinsdag om u in alle rust te laten adviseren over de juiste inlijsting.
Het hout dat wij gebruiken is FSC-gekeurd.

Een specialiteit van André Weda is het vergulden van lijsten. Een klein subtiel randje aan de binnenzijde of juist uitbundig over de gehele breedte van het profiel, het kan allemaal. Er wordt gebruik gemaakt van echt bladgoud in vele kleurnuances.

Schilderijrestauratie

In eigen atelier restaureren wij olieverfschilderijen en andere werken. Vaak zijn dit stukken met een hoge financiële of emotionele waarde. Soms is alleen schoonmaken van het werk al voldoende om de oorspronkelijke schoonheid weer naar boven te laten komen. Een enkele keer is het linnen van het schilderij door de jaren heen in een dergelijk slechte staat gekomen dat het nodig is om het doek van het spieraam te halen en over te zetten op paneel of linnen. De ontstane beschadigingen in de verflaag kunnen wij bijwerken.

Alvorens een prijsopgave te kunnen doen bekijken we zorgvuldig wat er gedaan moet worden.

Andé Weda is lid van Restauratoren Nederland.

Papierrestauratie

Wanneer een kunstwerk op papier is ingelijst met zuurhoudend materiaal kunnen bruine vlekken verschijnen. Door restauratie kunnen deze bruine vlekken net als vergeling en waterkringen verwijderd worden. Oude tekeningen en landkaarten kunnen bros worden. Soms zelf zodanig dat gaten ontstaan. Beschadigingen zoals scheuren kunnen vrijwel onzichtbaar worden gerepareerd.

André Weda is lid van Restauratoren Nederland, binnen deze organisatie heeft hij regelmatig overleg met andere restauratoren. Indien hij van mening is hulp van buitenaf nodig te hebben zal hij deze, met goedkeuring van de klant, inschakelen.

Foto's

Lijstenatelier André Weda in het kort

Diensten

Kunst
Maken van lijsten op maat
Ophangsystemen
Passepartout
Restauratie van schilderijen en lijsten
Verkoop van lijsten

Leveringen aan

Bedrijven
Kunsthandel
Particulieren

Certificeringen

Commended Framer

Onze locatie

Lijstenatelier André Weda


Torenstraat 38 1901 EE Castricum
06-30893790 Klik om te bellen