Lijstenmakerij Wildevuur


Zwiggelterweg 4 9414 TN Hooghalen
0593 592 411 Klik om te bellen

Over Lijstenmakerij Wildevuur

LIJSTENMAKERIJ & RESTAURATIEATELIER Wildevuur

Lijstenmakerij Wildevuur is een gerenommeerde lijstenmakerij gevestigd in het pittoreske dorpje Hooghalen in Drenthe. De oprichter van de lijstenmakerij, Philip Wildevuur, galeriehouder en ondernemer ontdekte al snel dat hij een talent had voor het maken van lijsten. Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben in het vak, besloot hij in 1993 zijn eigen lijstenmakerij te starten.

Inmiddels heeft Lijstenmakerij Wildevuur een grote naam opgebouwd in de kunstwereld en worden zij vaak gevraagd voor bijzondere inlijstingen en museale opdrachten. Zo heeft Wildevuur onder andere de dode zeerollen ingelijst, een bijzonder project waarbij grote zorgvuldigheid vereist was.

Naast Philip Wildevuur werkt ook Willem Blaauw sinds 1994 bij de lijstenmakerij. Blaauw heeft jarenlange ervaring in het vak en heeft een grote kennis van materialen en technieken. Samen maken zij de meest bijzondere lijsten en omlijstingen.

Een recent project waarbij Lijstenmakerij Wildevuur betrokken was, is de vervaardiging van replica's van 17e eeuwse spiegels met daarin interactieve beeldschermen voor het grootste poppenhuis van Nederland. Deze opdracht werd gegeven door het Drents Museum en vereiste veel vakmanschap en precisie.

De lijstenmakerij heeft door de jaren heen samengewerkt met vele kunstenaars, musea en galerieën en heeft daarbij een grote naam opgebouwd in de kunstwereld. Het team van Lijstenmakerij Wildevuur staat dan ook bekend om hun vakmanschap, kennis en oog voor detail.


OPENINGSTIJDEN

Woensdag van 9.00 tot 17.00 uur
Donderdag van 9.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Op afspraak

Kennis en oog voor detail

Foto's

Lijstenmaker Willem Blaauw

Lijstenmakerij Wildevuur in het kort

Diensten

Advies op locatie
Het ontzuren & restaureren van kunstwerken op papier
Het schoonmaken & opnieuw vernissen van schilderijen
Kunst
Maken van lijsten op maat
Ophangsystemen
Passepartout
Restauratie van schilderijen en lijsten
Restauratiewerkzaamheden
Verkoop van lijsten

Leveringen aan

Bedrijven
Kunsthandel
Musea
Particulieren

Certificeringen

Guildford Commended Framer

Team

Onze locatie

Lijstenmakerij Wildevuur


Zwiggelterweg 4 9414 TN Hooghalen
0593 592 411 Klik om te bellen